Єфремов заявляє, що ГПУ звинувачує його у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі

Колишній лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександру Єфремов вважає себе не такою значною фігурою, яка могла спричинити кровопролиття в Україні

Про це він заявив сьогодні під Генпрокуратурою, куди його викликали на допит, передає Еспресо.TV.

Єфремов розповів, що вчора ввечері слідчі вручили йому нове представлення, згідно з яким сьогодні його запрошують на допит вже по іншій справі, пов’язаній з розпалювання міжнаціональної ворожнечі. "В суті цієї справи взяли три останні моїх виступи, які я зробив будучи народним депутатом Верховної Ради", -  сказав Єфремов.

"Вони можуть мені пред’явити багато звинувачень. Ці обвинувачення повинні бути більш жорсткими і не передбачати внесення застави. Я думаю, що цим сьогодні будуть оперувати представники Генпрокуратури, пов’язуючи те, що мої заяви в квітні 2014 року привели до якихось наслідків", - сказав Єфремов, коментуючи запланований на сьогодні допит.

Він зазначив, що не оцінює себе "настільки значущою фігурою, щоб сказане ним публічне слово в рамках офіційних заходів на погоджувальній раді стало таким вагомим, що могло призвести до збройних подій".

Нагадаємо, сьогодні ГПУ викликала на допит Олександра Єфремова, якого підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.

Вчора суд відпустив його під заставу у 3,7 млн грн.