ЧС-2022 відбудеться в листопаді та грудні, - ЗМІ

Очікується, що наступного тижня в Досі збереться робоча група Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА), яка дасть рекомендації щодо проведення ЧС-2022 в листопаді-грудні в Катарі

А через місяць дане рішення буде затверджене на засіданні виконкому організації в Цюріху, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання Sports Illustrated, яке отримало інформацію з власних джерел.

Таким чином, керівникам європейських чемпіонатів доведеться передбачити паузу в сезоні, щоб провідні футболісти змогли допомогти своїм збірним на світовій першості.

Раніше у ФІФА неодноразово заявляли, що розглядають можливість перенесення термінів проведення чемпіонату світу 2022 року на інший час у зв'язку з жахливою спекою в Катарі влітку. У червні, коли має стартувати турнір, температура перевищує 40 градусів.

У 2013 році Катар зазнав серйозної критики за факти порушення прав трудових мігрантів та недотримання правил безпеки на будівельних об'єктах. ФІФА тоді закликала владу Катару поліпшити умови праці іноземних робітників.