Німеччина розгляне можливість відправити миротворців в Україну, - Штайнмаєр

ЄС уважно розгляне пропозицію Києва про направлення миротворчої місії ЄС на Схід України для контролю за режимом припинення вогню

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає Еспресо.TV з посиланням на офіційний "Твітер" німецького відомства.

"Якщо президент Порошенко пропонує миротворчу місію на схід України, ми розглянемо цю пропозицію уважно",  - йдеться в повідомленні.

Також він зауважив, що результати мінської зустрічі не можна назвати неуспішними, поки "сторони зобов'язуються їх виконувати, а також визнають, що працюють на їхню реалізацію".

Нагадаємо, вчора Рада національної безпеки і оборони схвалила звернення України до ООН і Євросоюзу про введення миротворців на територію країни.

Сьогодні президент України Петро Порошенко закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна терміново розглянути введення миротворців на Донбас. Водночас він зауважив, що Україна не погодиться на введення російських військ у складі миротворчого контингенту ООН.