Росія нагнала до Криму підводні човни з ракетами, оголосивши його "неприступною фортецею"

В Росії прийнято безпрецедентні рішення щодо зміцнення обороноздатності півострова

Про це оголосив повпред президента Росії в анексованому Криму Олег Белавенцев, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Белавенцев розповів, що на окупованому півострові створено велике військове угруповання, а авіаційне угрупування "змінилося в кращу сторону". 

Крім того, поповнюється Чорноморський флот - за словами повпреда, "в Крим ідуть підводні човни 636-го проекту з ракетами на борту".

"Крим сьогодні - неприступна фортеця", - хизується Белавенцев.

Він сказав, що Росія виділила значні ресурси на приведення в порядок військової інфраструктури, яка в включеному Криму виявилася сильно зношена. Зазначив повпред і відродження вищого військово-морського училища в Севастополі, а також створення кадетського президентського училища, яке також має стати морським.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим і Севастополь після проведеного там псевдореферендума 16 березня 2014 року. Україна не вела військову кампанію із захисту півострова. В грудні 2014 року глава Міноборони РФ Сергій Шойгу оголосив про створення в окупованому Криму самодостатнього угруповання військ.