Російський газ для терористів Донбасу коштуватиме Україні $4 млн. щодня

Газ, який Росія постачатиме у "ДНР" і "ЛНР", буде обходитися Україні майже в $4 млн. на добу

Про це повідомив представник "Газпрому" Сергій Купріянов, передає depo.ua з посиланням на "Ведомости", повідомляє Еспресо.TV.

 "Дана сума випливає при поточній ціні на газ для "Нафтогазу" в $ 330 за 1000 куб м. Мова йде про додаткові постачання газу Україні", - стверджує Купріянов.

"Перш поставлялося 30 млн куб м на добу, тепер - 42 млн куб м на добу", - сказав представник газового монополісту Росії. При цьому він не уточнив чи погоджено це з "Нафтогазом".

Раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Росія поставляє газ в Україну "відповідно до чинного між "Газпромом" і "Нафтогазом України" контрактом купівлі-продажу газу з 16.00 19 лютого 2015 року".

"Газпром" поставляє газ в Україну в тому числі через газовимірювальні станції "Прохорівка" і "Платово" в обсязі 12 млн куб м на добу", - пояснив він.

Відзначимо, ГВС "Прохорівка" знаходиться на кордоні Ростовської та Луганської областей, ГВС "Платово" - на кордоні Ростовської та Донецької областей.

За словами "прем'єр-міністра" "ЛНР" Геннадія Ципкалова, подача газу призначена на 17:00 за московським часом.

Також повідомляється з посиланням на джерело, близьке до "Газпрому", що "Нафтогаз" заявив, що постачання газу в "ДНР" і "ЛНР" зупинені через аварію на газопроводі.

"Газпром" став подавати газ на "Прохоровку" і "Платово", щоб допомогти "Нафтогазу" подолати цю технічну проблему. Ми зараз намагаємося погодити з ними деталі ", - розповів він.

Представник "Нафтогазу" поки не відповів на запит.

Нагадаємо, сьогодні вранці представники російських бойовиків заявили, що окуповані частини Донецької та Луганської областей перейшли на отримання газу з Росії. Перепідключення нібито було здійснено в ніч з 18 на 19 лютого. Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив опрацювати можливість поставки газу в окуповані бойовиками райони Донбасу.

Прем’єр РФ Медведєв доручив міністерству енергетики і "Газпрому" опрацювати можливість поставки газу в окуповані бойовиками райони Донбасу. Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що у відповідності до чинного між "Газпромом" і "Нафтогазом України" контрактом купівлі-продажу газу, 19 лютого 2015 року з 16:00 за московським часом. "Газпром" поставляє газ в Україну, в тому числі через газовимірювальні станції "Прохорівка" і "Платово" в обсязі 12 млн куб. м на добу.
Росіяни вже почали тролити Медведєва в Інтернеті за такий щирий "дарунок" терористам.