У Росії хизуються новим "проривом" - антишпигунським "ТайгаФоном"

Російські фахівці заявили про створення смартфона TaigaPhone з посиленим захистом від кібершпигунства

Розробкою апарату займалася компанія ТОВ "Тайга систем", що належить InfoWatch Наталії Касперської, передає Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

При цьому апарат, який буде вироблятися в Китаї, призначений тільки для корпоративних клієнтів і буде поширюватися разом з програмними продуктами InfoWatch.

"Жодна інформація з пристрою - фотографія, документи, телефонна розмова, дані про місце розташування - не зможе "витекти" без відома користувача", - зазначив співвласник компанії Олексій Нагорний.

Смартфон буде працювати на базі Android, платформа була перероблена і отримала назву Taiga. Користувачі, за словами Нагорного, зможуть самостійно відключати деякі компоненти системи: "Наприклад, можна повністю вимкнути доступ до фотокамери або визначення місцезнаходження. Або зробити з телефону "цеглину", який вміє тільки дзвонити. Або навіть дзвонити не зможе, тільки показувати, хто дзвонить. Доступ до мікрофона теж можна відключати. Налаштування управляється всього 1-2 кнопками".

Вартість і параметри апарата поки не уточнюються.

Власні смартфони під брендом YotaPhone ("Йотафон") випускає російська компанія Yota Devices. Відмітна особливість цього пристрою - два екрани (додатковий екран, виконаний за технологією електронного чорнила, розташований на задній стороні гаджета). Перша модель YotaPhone була випущена в грудні 2013 року. YotaPhone 2 з'явився в грудні 2014.