В "ДНР" отримали наказ відправляти в Росію "вантажі-200" без документів з місцевих моргів

Командування "військ ДНР" видало суворий наказ про переправлення трупів загиблих російських громадян безпосередньо в Ростов-на-Дону (РФ), без попереднього оформлення документів про смерть і сортування в місцевих моргах

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Класифікацією" трупів знищених терористів і встановленням їх приналежності (місцеві бойовики або громадяни Росії) займаються на території, підконтрольній "ДНР" і "ЛНР", російські фахівці. Доставкою трупів в Росію займається певна російська "комерційна структура" (насправді - спецпідрозділ ФСБ Росії).

Нагадаємо, нещодавно в СБУ оприлюднили перехоплення телефонної розмови терористів з координатором переправки тіл росіян в спеціальний центр в Ростові-на-Дону.

Зокрема, росіянин з Ростова скаржиться, що в Донецьку йому "створюють проблеми", відправляючи в Росію трупи з довідками із моргів Донецька.

Він закликав всі відправки "вантажів-200" узгоджувати з ним, тіла військових відправлятимуться у відповідні військові частини, а там уже "підчищатимуться" документи.

Росіянин також відзначив, що через донецькі довідки з моргів, які "спливають" у різних містах Росії, йому доводиться мати справу з "відомством із трьох букв" (ФСБ).