Екс-прокурору Сумщини світить до 10 років тюрми за арешт депутатів-майданівців

Прокуратурою Сумської області завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колишнього прокурора області. Він підозрюється в притягненні до кримінальної відповідальності п’ятьох депутатів Сумської міської ради, які брали участь в Революції Гідності

Як повідомили Еспресо.TV в Генпрокуратурі, сторонами обвинувачення та захисту відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення, після чого обвинувальний акт стосовно підозрюваного буде направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо: прокуратурою Сумської області 27 січня 2015 року повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню мітингів) та ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з фальсифікацією) Кримінального кодексу України, колишньому прокурору Сумщини.

Зазначимо, притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором чи іншою уповноваженою на те законом особою — карається обмеженням волі на строк до п'яти років чи позбавленням волі на той самий строк. Те саме діяння, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, а також поєднане зі штучним створенням до­казів обвинувачення або іншою фальсифікацією, — карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.