Надія Савченко відмовилась від ін'єкцій глюкози та каже, що витримає ще максимум 20 днів

Надія Савченко відмовилася від будь-яких ін'єкцій для підтримання життя

Про це під час брифінгу розповіла Віра Савченко, сестра Надії, передає Еспресо.TV.

"Надія схудла, порівняно з тим, як виглядала на суді. Їй почали давати спеціальні коктейлі для підтримання життя. Наразі колоти глюкозу і поживні речовини їй уже не можуть, бо пішла алергія і судини "сховалися".

Тому Надю підгодували і запросили якихось невідомих "німецьких лікарів". Бо звіт про стан здоров'я Надії вони не надали ні адвокатам, ні консулу України. За їхніми словами, Надія виглядає непогано, а на російському телебаченні вже заявили, що з Надією все добре – вона "рівномірно зсихається і тихенько помирає собі". Надію це обурило. Це стало причиною для її відмови від будь яких коктейлів, глюкоз, уколів – вона вживатиме тільки воду", - розповіла Віра Савченко.

"Надія вважає, що до маси тіла в 50 кг вона "протягне" – зараз уже 57. За її розрахунками Надія витримає 90 днів, зараз – уже 70. Це не блеф – це справді голодування. Я не думаю, що її організм витримає стільки днів. Температура її тіла низька, щитовидка не виділяє фермент, який поставляє кров до органів. Надії постійно холодно", - додала Віра Савченко. 

Савченко також відзначила, що з нею був лікар - спеціаліст з інтенсивної терапії. Говорили, що його пропустять і дозволять оглянути Надію, але не пропустили. Лікар зробив певні висновки зі слів Надії – вона втратила 26% маси тіла, а 30% - це вже безповоротно. 

"До суду, який буде 4 березня залишається ще 12 діб. У Путіна є всі можливості, перенести його та провести засідання раніше", - додала Віра Савченко.