Розенко звільнив керівника Державної служби зайнятості через неспроможність влаштувати переселенців

Міністр звільнив керівника Державної служби зайнятості Юрія Харченка

Про це у своєму "Фейсбуці" написав міністр соціальної політики Павло Розенко, передає Еспресо.TV.

"Ну ось і анонсоване мною ще раніше жорстке кадрове рішення щодо керівництва Державної служби зайнятості. 18 лютого керівника ДСЗ Юрія Харченка було звільнено із займаної посади", - написав він.

За його словами Державна служба зайнятості під керівництвом Харченка за рік із понад мільйона зареєстрованих переселенців із Донецької та Луганської областей змогла працевлаштувати лише 3,8 тисячі. 

"Не було розроблено адекватної стратегії та елементарного плану роботи ДСЗ із переселенцями, люди залишилися по-суті сам на сам із проблемама свого працевлвштування", - додав Розенко.

Також міністр обурює, що коли в країні йдуть бойові дії Державна служба зайнятості витрачала кошти на буфетне обслуговування, автомийку автомобілів, придбання керамічних чашок, техніки, що стоїть на складах, обслуговування акваріума.

"Державну службу зайнятості чекають серйозні реформи. Сподіваюся, нове керівництво вже найближчим часом запропонує комплексну програму і щодо працевлаштування переселенців, і нове бачення реформи служби зайнятості загалом", - підсумував він.