Турчинов: Накази стріляти в людей на Майдані Янукович віддавав через Захарченка та Якименка

Секретар РНБО Олександр Турчинов розповів, що на зустрічі з Януковичем стало зрозуміло, що він віддав наказ відкрити вогонь по протестувальниках

Про свою розмову з Віктором Януковичем Турчинов розповів в ефірі телеканалу "1+1", передає Еспресо.TV.

За його словами, Янукович під час зустрічі бігав по кабінету і погрожував, що всіх розстріляє і посадить.

"Я сказав, добре, будемо вважати, що я злякався, давайте поговоримо, треба припинити вогонь Він немов заспокоївся, і було зрозуміло, що наказ про вогонь віддав він, він сказав, що треба утримати ситуацію, що вогонь буде припинений", - розповів Турчинов.

"Накази фактично давав Янукович через Захарченка, через Якименка, тобто керівників МВС та СБУ.  Більш того, у СБУ є матеріали, що високопосадовці з ФСБ Росії повністю їх консультували", - розповів він.

Також Турчинов розповів, що у СБУ є напрацювання, що відомі снайпери, які починали вогонь, - це представники саме російських структур.

Нагадаємо, в Україні вшановують пам'ять Небесної Сотні - загиблих в ході подій на Майдані в лютому 2014 року. Відзначимо, що більшість винних у масових розстрілах протестувальників так і не були засуджені, розслідування тривають. Раніше генпрокурор України Віктор Шокін заявив, що справи по Майдану найближчим часом будуть закінчені.