У ФСБ Росії розповіли про майже дві тисячі росіян, які воюють на боці терористів в Іраку

До 1,7 тисячі російських громадян можуть воювати в Іраку на боці терористів "Ісламської держави"

Про це заявив журналістам у Вашингтоні директор ФСБ Росії Олександр Бортніков, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА-Новости".

"На даний момент в Іраку перебуває близько 1700 російських громадян, і за минулий рік ця кількість зросла практично в два рази", - сказав журналістам Бортніков, який брав участь у Вашингтоні в саміті з протидії насильницькому екстремізму.

"Нам необхідно вибудовувати роботу, щоб запобігти виїзду, і з іншого боку, робити все необхідне, щоб після повернення цих громадян … робити все, щоб не пропустити терористичні вилазки і атаки", - сказав він.

Глава ФСБ Росії також навів дані, згідно з якими загальна приблизна кількість іноземців, які воюють на боці "Ісламської держави" в Іраку, зросла з 13 до 20 тисяч людей.

Всього в конфлікт у цій країні залучено близько 100 держав, додав він.

Бортніков додав, що за підсумками саміту було прийнято спільний документ, в якому викладено підходи до організації спільної роботи. Основний акцент в документі, за його словами, зроблений на захоплення молоді радикалізмом, яке "турбує всіх учасників конференції".

"Ми говорили про шляхи вирішення цього питання і розумінні необхідності впливу на молодіжне середовище на ранній стадії", - пояснив глава ФСБ.