У Польщі президент Коморовський відкрив фотовиставку про Майдан

Президент Польщі Броніслав Коморовський та посол України Андрій Дещиця відкрили перед президентським палацом у Варшаві фотовиставку, присвячену Євромайдану

Про це повідомляє "Укрінформ", передає Еспресо.TV

"Це рік, тільки рік, або вже рік, який відділяє нас від дуже незвичайних подій, до яких слід повертатися в пам'яті, якщо хочеться зрозуміти сучасність, зрозуміти подальший розвиток української драми і одночасно - якщо хочеться зрозуміти шанси України і нашу польську активність у справах України", - підкреслив Броніслав Коморовський.

За його словами, Польща усім серцем підтримує Україну. "Це польське серце постійно диктує нам зацікавлення, позитивне ставлення і бажання допомогти зберегти незалежність України, і її право бути частиною західного світу", - підкреслив польський президент.

Він додав, що саме Майдан став значним викликом для світу, аби він "захотів допомогти Україні опинитися в безпечному демократичному, західному, європейському світі".

У свою чергу Андрій Дещиця подякував президентові і польському народові за міцну підтримку."Ця підтримка є дуже важливою для України у боротьбі за демократію, волю, членство у Євросоюзі, а в цьому році є важливою у боротьбі за незалежність і боротьбу з агресором", - наголосив посол.

Раніше повідомлялось, що на Марш Гідності у Києві 22 лютого приїдуть керівники десяти держав і урядів.  Серед них - Президент Польщі Броніслав Коморовський і екс-прем'єр Польщі, голова Ради Європи Дональд Туск.