Чечетова арештовано, доки не внесе заставу

Печерський райсуд Києва ухвалив постанову про обрання для екс-регіонала Михайла Чечетова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою виплати застави у розмірі приблизно 5 млн. грн

Як повідомляє "Українська правда", суддя Олеся Батрин зачитала ухвалу, згідно з якою задовольняється клопотання прокуратури, передає Еспресо.TV

Таким чином, до Чечетова застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 квітня. Водночас він може внести заставу в розмірі майже 5 млн (4 млн 990 тис).

Нагадаємо, у ГПУ повідомили, що Печерським районним судом міста Києва у п'ятницю, 20 лютого 2015 року, буде розглянуто клопотання слідчого Генеральної прокуратури України про застосування до Михайла Чечетова запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

Слідчий суддя зачитала клопотання прокуратури, у якому йдеться про застосування арешту з визначенням застави у сумі 10 млн.грн. Пізніше Чечетову зменшили заставу з 10 млн до 5 млн. Суддя мотивувала це віком підсудного і його бідністю. 

Захисник колишнього регіона подав подання про відвід слідчої судді. Суддя Печерського районного суду Києва Олег Білоцерківець не знайшов підстав для відводу слідчої судді Олесі Батрин, яка розглядає клопотання прокуратури про застосування запобіжного заходу екс-нардепу Михайлу Чечетову

Раніше 20 січня Генеральна прокуратура повідомила Михайлові Чечетову про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Також нагадаємо, 16 січня 2014 під тиском Віктора Януковича, шляхом сумнівного голосування руками, депутати проголосували за пакет законів, які істотно обмежували цивільні права і свободу ЗМІ. Ця подія відразу ж загострила протистояння Майдану і влади і призвела в підсумку до кривавої розв'язки масових протестів в Україні.