Експонати виставки доказів російської агресії покажуть в Гаазі

Експонати нової виставки, які є речовими доказами російської військової агресії в Україні, представлять у міжнародному суді

Виставку доказів російської військової агресії в Україні відкрили в суботу на Михайлівській площі столиці. Експонати цієї виставки будуть також надані в міжнародний суд. Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко після відкриття виставки, передає Укрінформ.

"Все, що ви бачите, з дозволу президента демонструється як речові докази військової агресії, речові докази злочинів проти людяності. А простіше сказати - проти українських громадян. Саме з цієї зброї вбивають або вбивали. Ця зброя захоплена або знищена. Але вона є в рамках кримінального провадження речовим доказом. Плюс ті, хто затриманий, заарештований - і російські військові, і найманці, і пособники, - всі проходять по одному кримінальному виробництву, яке розслідується нами і Генеральною прокуратурою щодо злочинів проти людяності, злочинів, які кримінально карані і за українським законодавством, і за міжнародним законодавством. Тобто, в міжнародний суд ці речові докази будуть надані", - зазначив Наливайченко.

Він додав, що саме тому цю зброю показують і громадськості, і іноземним послам, щоб весь світ побачив, що саме вбиває наших громадян в Луганську і Донецьку.