Moody's знизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня

Рейтингове агентство Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг Росії до Ba1 з негативним прогнозом

Як повідомляється в офіційному повідомленні Moody's, до рейтингу Ba1, який вважається сміттєвим, рейтинг знижений з рівня Baa3, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Причинами зниження рейтингу Moody's називає погані перспективи російської економіки (агентство очікує "глибоку рецесію" в 2015 році і продовження спаду в 2016 році), передбачуване подальше ослаблення фіскальної стійкості і валютних резервів, а також "непередбачувану політичну динаміку".

Moody's відзначає поки ще "дуже низький, але зростаючий" ризик урядових рішень, які поставлять під загрозу своєчасні виплати за зовнішнім боргом. Негативний прогноз по рейтингу Moody's пояснює тим, що баланс економічних, політичних і фінансових ризиків складається не на користь Росії. Наприклад, агентство бачить більше вірогідності, що проти Росії в майбутні місяці будуть введені додаткові санкції, ніж ослаблені існуючі.

Коментуючи рішення агентства, міністр фінансів Росії Антон Силуанов назвав нову оцінку "вкрай негативною" і політизованою.