Польський президент вважає, що Україна має наслідувати досвід Польщі

Коморовський упевнений, що Україну врятують досвід Польщі і міць Заходу

Проведення серйозних реформ – це найкращий спосіб вийти з кризи, упевнений польський президент Броніслав Коморовський, повідомляє Сегодня з посиланням на польське видання Gazeta Wyborcza.

Президент Польщі вважає, що Україна повинна піти тією дорогою, яку свого часу обрала Варшава, а підтримає її в цьому починанні міць Заходу.

На думку президента Польщі, проведення серйозних реформ – це найкращий спосіб для України вийти з надзвичайно важкої кризи. Польща є джерелом натхнення для українців, сказав президент, додавши, що Україна повинна йти шляхом, аналогічного тому, який вибрала в 1989 році Польща.

"Ми знайшли керівників, які переконали суспільство в безальтернативності шляху і необхідності великих змін", – зазначив Броніслав Коморовський.

Президент Польщі особливу увагу приділив "трьом силам західного світу", які повинні сприяти вирішенню українських проблем. Першою такою силою, на його думку, є єдність народу, яку потрібно примножувати, другий – економічна міць Заходу і, нарешті, третій – підтримка обороноздатності України, з приводу чого в даний час йдуть дискусії в США.