Бойовики обстрілюють підконтрольні території, щоб зірвати перемир'я, - штаб АТО

Сьогодні бойовики тричі обстріляли підконтрольні їм населені пункти, щоб звинуватити українську сторону у порушені Мінських домовленостей

Як повідомили Еспресо.TV в прес-центрі АТО, сьогодні, 22 лютого, близько 19.00, з населеного пункту Водяне, яке знаходиться у буферній зоні, бойовики відкрили вогонь, ймовірно з артилерії чи танку, по території, яка тимчасово знаходиться під контролем противника. За даними розвідки стрільба велася в район населеного пункту Ленінське та Дзержинське. В цей час в районі стрільби було зафіксовано 6 безпілотних літальних апаратів противника.

Близько 19.15 противник відкрив артилерійський вогонь з населеного пункту Піщевик, що в буферній зоні, в напрямку населеного пункту Широкине.

Також, впродовж цього дня розвідкою було зафіксовано постріли з танків противника з населеного пункту Комінтерново (знаходиться в буферній зоні) по населеному пункту Заіченко, яке тимчасово підконтрольне бойовикам. Після чого бойовики звернулися до представників ОБСЄ з інформацією, що по ним відкрили вогонь українські танкісти.

Командування сектору «М» наголошує, що після підписання двостороннього договору про припинення вогню, українська артилерія жодного разу не відкривала вогонь у бік противника, та не перебуває у вищезазначених населених пунктах, з яких зафіксовано обстріли. Своїми діями бойовики намагаються звинуватити українську сторону у порушені Мінських домовленостей та ескалації конфлікта.