Внаслідок теракту в Харкові загинули люди (ДОПОВНЕНО)

Унаслідок вибуху під час мирної ходи українських патріотів у Харкові, за останніми даними, загинуло троє людей

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Громадське-ТВ".

"Коли активісти вишикувалися колоною, щоб іти в напрямку площі Свободи, стався потужний вибух. Хода встигла відійти буквально на 100 метрів. На цей момент відомо про двох загиблих", – йдеться у повідомленні.

У соціальних мережах пишуть, що загинули активіст Ігор Толмачев та міліціонер, 15 осіб зазнали поранень. А вибуховий пристрій був на радіокеруванні.

В соцмережах також повідомляють, що на місці вибуху одразу ж були помічені кореспонденти російського пропагандистського каналу LifeNews.

Пізніше прес-секретар облпрокуратури Віта Дубовик повідомила, що в наслідок теракту загинуло троє людей. "Попередньо - троє загиблих і понад десять постраждалих", - зазначила вона.

У МВС інформацію про постраждалих підтвердили. Як повідомила заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, більшість постраждалих доставили в міську лікарню №17.

Близько 15:00 радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що СБУ затримала чотирьох осіб, які можуть бути причетні до сьогоднішнього вибуху в Харкові.

”Служба безпеки України затримала осіб, які можуть бути причетними до підготовки та скоєння злочинів терористичної спрямованості у Харкові, в т.ч. вибуху, в результаті якого загинуло 2 і поранено 8 громадян”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко, за попередньою інформацією, вибух біля Палацу спорту в Харкові стався в результаті спрацьовування саморобного вибухового пристрою, начиненого обрізками арматури"За попередніми даними, спрацював саморобний вибуховий пристрій, начинений обрізками арматури. За попередньою інформацією, він був в целофановому пакеті і прикопаний в снігу", - сказав прокурор журналістам.

За його словами, в якості вибухової речовини, найімовірніше, використовувався тротил. 

У свою чергу начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар повідомив, що, вочевидь, аналогічний вибуховий пристрій використовувався для вибуху біля Московського райсуду Харкова, який стався 19 січня. "За нашими попередніми експертними оцінками, спрацював такий самий вибуховий пристрій, як біля Московського районного суду. Він був також прикопаний в сніг біля дороги", - пояснив Півовар. Він зазначив, що завдяки "Газелі", що проїздила повз місця вибуху в момент спрацювання пристрою, кількість жертв менше, ніж могло б бути.

 

Раніше повідомлялося про 5 постраждалих, серед яких один міліціонер.