ЄС розгляне питання посилення економічних санкцій проти Росії, - Туск

Президент Європейської Ради Дональд Туск у понеділок, 23 лютого, почне консультації з лідерами країн-членів ЄС з питання розширення економічних санкцій у зв'язку з агресією щодо України

"Я почну в понеділок консультації щодо збільшення деяких заходів у зв'язку з агресією", - сказав він у неділю в Києві після огляду виставки "Присутність. Докази агресії російських військ на території України, пише "Інтерфакс-Україна".


На уточнююче запитання, про які заходи йдеться, Туск зазначив: "Перш за все, ми повинні розширити економічні санкції".

Він також вказав на важливість сприяння встановленню моніторингу вздовж кордону і за дотриманням режиму припинення вогню.

На питання, чи йде мова про поліцейську місію, Туск сказав: "Можливо".

Як відомо, у неділю Дональд Туск та представники іноземних держав прибули до Києва для участі у Марші гідності.

Раніше президент Європейської Ради повідомив, що проводить консультації з лідерами країн-членів Євросоюзу у зв'язку з ескалацією ситуації в Україні.

"Ми явно досягаємо точки, коли подальші дипломатичні зусилля будуть марні, якщо їх не підкріпити надійними подальшими діями", - констатується в заяві Туска, оприлюдненому на сайті Європейської Ради в п'ятницю.

Він зазначив, що Євросоюз докладає максимум зусиль для реалізації останніх мінських домовленостей навіть в умовах триваючих безжальних нападів сепаратистів за підтримки Росії на Дебальцевому та інших районах.

"Я зараз проводжу консультації з лідерами Європейського Союзу з приводу наступних кроків. Вони будуть спрямовані на підвищення ціни за агресію на сході України, а також на інші вклади в деескалацію, як пропозиція президента України про допомогу ЄС щодо поліпшення моніторингу припинення вогню. Тільки слова, які збігаються зі справами, зрештою, принесуть реальні надії на політичне рішення цього конфлікту ", - сказав він.