Денисенко: "Харківських партизанів" не існує. Це віртуальна організація

Терористичної організації "Харківські партизани", на яких покладають відповідальність за вчорашніх теракт у Харкові не існує. Це віртуальна організація, створена для прикриття диверсій ФСБ Росії на території України

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив народний депутат Вадим Денисенко.

"Харківські партизани" – це віртуальна організація, а реальна назва цієї організації – Федеральна служба безпеки Російської Федерації. На мою думку, спеціально вигадується віртуальна організація, яку потім популяризують у мережі.

Хотів би нагадати ситуацію з Майданом, коли на противагу "Правому сектору" був вигаданий "Лівий сектор", який нібито стояв за підпалами машин в Києві, хоча такої організації не існувало, були тітушки. Так само і в Харкові – нема ніяких "Харківських партизанів", є віртуальна група людей, яку асоціюють з людиною на прізвище Екозьянц, які в соцмережах розповідають, які вони круті і як готують теракти", - сказав депутат.

"Перед нами розкручується міф про терористичну організацію, якої де-факто не існує. Це віртуальний продукт, який вигаданий для того, щоб прямим текстом не говорити, що теракти організовує ФСБ Росії", - додав він.

Він також відзначив, що за умов "дірявого" кордону та наявності зброї в необмеженій кількості в зоні АТО диверсантам нескладно здійснювати теракти в мирних містах України.

"Проблема в тому, що в Україну засилається велика кількість диверсантів. Група диверсантів – це 2-3 людей, які мають зв'язки тут із кількома людьми. І ці люди за гроші терористів через "дірявий" кордон або з зони АТО без особливих труднощів привозять зброю. За таких умов теракти влаштовувати не складно. Треба посилювати кордон і покращувати роботу СБУ", - відзначив Денисенко.

Нагадаємо, вчора вдень біля Палацу спорту в Харкові під час мітингу активістів Євромайдану стався вибух. В результаті вибуху загинули двоє людей, постраждало близько 10 осіб. Всі постраждалі госпіталізовані в лікарні міста. Двоє перебувають у критичному стані. Прокуратура кваліфікувала дану подію як теракт. 

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, організаторами теракту є "Харківські партизани"

В Харкові оголошений найвищий рівень терористичної загрози, триває антитерористична операція