Маломуж: Теракт у Харкові – це прорахунок українських спецслужб

Теракт у Харкові – це великий прорахунок українських спецслужб

На цьому наголосив екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в ефірі "5 каналу", передає Еспресо.TV.

"Якщо стався такий теракт, тим більше в такий святий день, коли вся країна поминає наших героїв і люди в усіх обласних центрах збиралися на такі заходи, завжди в незалежній Україні спецслужби, розвідки, Служба безпеки, МВС, Внутрішні війська або Нацгварція, проводили заходи на упередження будь-яких терактів. Якщо в такий знаковий день відбуваються такі теракти – це великий прорахунок спецслужб", - зазначив Маломуж.

"Це велике недопрацювання спецслужб, тому що повинні вестись глибокі розробки в цих структурах, по-перше – в політичних, на каналах зв’язку з тим же Бєлгородом, з так званими "ЛНР" і "ДНР", з іншими розвідцентрами. А це робота і розвідок, спецслужб, МВС. В такий період ми повинні встигати все.

Я можу стверджувати, що відповідні фахівці у нас є, і неодноразово упереджували теракти по Україні, і навіть надавали інформацію США про підготовку в них терактів, проникали в "Аль-Каїду", в чеченські терористичні організації, які в свій час планували скоєння терактів в Україні. Зараз ця система повинна відновитись за рахунок професіоналів високого рівня, які повинні по кожному місту, по кожному об’єкту, по кожній організації проводити або об’єкту розробку, або конкретно по персоналіям, щоб ці люди ні одного кроку не могли ступити без оперативного або технічного контролю. Тоді ніяких терактів не буде", - наголосив він.