Росія намагається купити литовські ЗМІ

Департамент держбезпеки (ДДБ) Литви в понеділок повідомив, що спостерігає "все більш очевидні" зусилля Росії по розпалюванню інформаційної війни та поширенню пропаганди в ЗМІ та соціальних мережах Литви

Про це повідомляє ЕспресоTV з посиланням на Росбалт.

"Останнім часом фіксуються все більш очевидні зусилля Росії з розпалювання інформаційної війни і прагнення широкого поширення своєї пропаганди в засобах масової інформації, в електронних ЗМІ та соціальних мережах Литви", - йдеться в повідомленні ДДБ, опублікованому на сайті відомства.

Як наголошується, Росія шукає способи, як під прикриттям зареєстрованих в інших країнах підприємств інвестувати в ЗМІ Литви, або підтримувати їх фінансами, і так впливати на зміст публікується ними інформації або трансльованих радіопередач.

Представниками зарубіжних держав, необов'язково Росії, може бути запропоновано функціонуючим в Литві ЗМІ співпрацювати в поширенні сприятливою для Росії інформації, у підготовці інформаційних кампаній або прямої публікації замовних статей, свідчить повідомлення. Повідомляється також, що ворожий для Литви інформаційний фон прагнуть формувати і в регіональних ЗМІ країни.

ДДБ Литви закликає журналістську спільноту не піддаватися на можливі провокації Росії, а в разі навмисних або підозрілих дій з розповсюдження пропаганди, спроб надання фінансового впливу або прагнення вплинути на зміст підготовлювану інформації просить інформувати про це Департамент державної інформації.