Словацькі експерти поділяться досвідом реформування сектору безпеки

Представники словацького Центру Європейських та Північно-Атлантичних справ (CENAA) проведуть тренінг на тему "Сценарії реформування сектору безпеки України. Словацький досвід". Навчання триватиме упродовж п’яти днів – від 24 до 28 лютого 2015 року

"Під час тренінгу нам хочеться зосередити увагу на досвіді Словаччини, яка свого часу змогла впровадити реформи в секторі безпеки та стати членом НАТО. Також хотілося б почути думки українських спеціалістів, котрі працюють за цим напрямом, і подумати разом, що можна запропонувати Україні зараз, особливо в такий непростий для неї час", - розповів Еспресо-ТВ спікер тренінгу, Директор Центру Європейських та Північно-Атлантичних справ Словаччини та колишній Державний секретар Міністерства оборони Словаччини Роберт Ондрейчак.
 
Сам тренінг спрямований на підвищення обізнаності  українських державних експертів та представників неурядових організацій з сектору безпеки стосовно військової реформи, трансформації безпеки, а також приєднання до НАТО. Протягом тренінгу експерти з Словаччини та Польщі розкажуть про досвід трансформацій на прикладі своїх країн. Участь у тренінгу візьмуть 35 осіб, відібраних на конкурсній основі організаторами заходу. 
 
У рамках проекту заплановано провести 3 тренінги в Україні. Наприкінці року кращі учасники поїдуть на навчальний курс до Словаччини.
 
Офіційне відкриття заходу відбудеться завтра, 24-го лютого.
 
Проект проводиться Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" у співпраці з Центром Європейських та Північно-Атлантичних справ (CENAA) за підтримки SlovakAid Agency.  
 
Фонд Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" - неурядова організація, яка має на меті сприяти розвитку публічної дипломатії та міжнародної співпраці з Україною. 
 
Центр Європейських та Північно-Атлантичних справ (CENAA) - неурядова організація та дослідницька установа в галузі політики безпеки, яка проводить тренінги для представників громадянського суспільства, молодих спеціалістів, політиків та державних службовців.