Одесити подарували росіянам на 23 лютого унітаз і попросили з речами на вихід

В Одесі місцеві жителі принесли до будівлі Генерального консульства Росії символічні подарунки на честь Дня захисника Вітчизни, який 23 лютого святкують в Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Погляд з Одеси".

Співробітникам російської дипломатичної установи подарували унітаз, старий автомобільний ковпак, а також побажали "скоріше зібрати речі і залишити місто Одесу".

Також одесити вручили співробітникам Консульства повістку в народний суд.

При цьому, городяни висловили протест з приводу війни, яка за участю російської армії триває на Сході України.

"Цей день цілком логічно було б назвати Днем загарбника, а не захисника. Саме Росія винна в тому, що сьогодні на сході нашої країни гинуть не лише українські військові, а й тисячі мирних громадян (у тому числі діти). Їх кров на совісті Росії, - кривавого агресора", - заявив перед присутніми на акції одеситами активіст Євромайдану Арсен Григорян.

За словами активістів, саме Росія має відношення до організації вчорашнього вибуху в Харкові, який став причиною смертей і важких поранень мирних громадян.

Нагадаємо, 22 лютого о 13:20 в Харкові на мітингу біля Палацу спорту стався вибух. В результаті теракту загинуло двоє людей - харківський активіст Ігор Толмачов і підполковник міліції Рибальченко. Ще від 10 до 12 осіб, за різними оцінками, потрапили до лікарень з травмами. Їх стан досі важкий.

СБУ вже затримала організаторів вибуху і зазначила, що всі вони проходили підготовку на території Росії.