Sunday Times: Влада Британії розпорядилася посилити спостереження за російськими шпигунами

Британська влада розпорядилася про вжиття жорстких заходів проти діючих на території Британії "путінських шпигунів", а також російських бомбардувальників, що вторгаються в британський простір

Про це пише британська Sunday Times, передає Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Газета, посилаючись на високопоставлені джерела в службах безпеки, повідомляє, що це стало результатом "зміни політики" відносно співробітників російських розвідслужб, які проводять операції на території Сполученого Королівства.

Зокрема, за розпорядженням голови служби безпеки Британії, контртерористичний відділ МІ-5 має посилити спостереження за всіма агентами Кремля, що працюють у Лондоні.

Нинішнє рішення спецслужб посилити спостереження за російськими шпигунами прийнято на тлі зростаючих побоювань з боку керівництва спецслужб про те, що в результаті активної боротьби з ісламським тероризмом Британія виявилася вразливою для кремлівських агентів.

Як відзначає газета, у Лондоні діють понад 40 співробітників російських спецслужб.

Газета повідомляє, що начальники МІ-5, МІ-6 (Служба зовнішньої розвідки) і GCHQ (Управління урядового зв'язку Великобританії) стали активно набирати російськомовних співробітників, оскільки, на їхню думку, почалася нова холодна війна.

Також, після вчинених Росією кібератак проти балтійських держав, Грузії та України, секретаріат кабінету міністрів збільшив фінансування на британську інфраструктуру для боротьбу з кібернападами Росії.

Як стало відомо Sunday Times, міністр оборони Британії Майкл Фаллон віддав розпорядження пілотам BBC Великобританії перехоплювати російські бомбардувальники Ту-95, або "Ведмедів", у разі їх наближення до британського повітряного простору, вступати з ними в радіоконтакт і намагатися змусити їх змінити курс.