Затримані двоє "беркутівців", підозрюваних у розстрілі євромайданівців, - Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання двох екс-працівників "Беркуту", які підозрюються у розстрілі учасників Євромайдану 20 лютого 2014 року

За його словами, ці "беркутівці були у складі так званої "чорної роти", передає Еспресо.TV із посиланням на "Фейсбук" міністра.

"У рамках розслідування розстрілу учасників Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року, МВС і ГПУ сьогодні затримали двох бійців колишнього спецпідрозділу "Беркут".

В ході реалізації оперативної інформації, слідчими органами проведено 18 обшуків стосовно 20 колишніх співробітників екс-Беркуту, в ході яких вилучено речові докази, які безпосередньо стосуються за фактом пред'явленої підозри у вчиненні злочину.

У найближчі години буде оголошено про обґрунтовану підозру ще 18 екс-беркутівцям, які будуть оголошені в розшук, а нині переховуються.

Обидва затриманих, як і 18 розшукуваних, - були бійцями так званої "чорної роти "Беркуту", які 20.02.2014 отримали злочинний наказ від міністра МВС Захарченка застосувати вогнепальну зброю проти мирних учасників Євромайдану і стріляли в людей.

Слідство по крихтах відновлює картину цього трагічного дня.

Та істину встановити не просто, і багато в бігах - але, так буде не завжди - відплата буде невідворотною - крок за кроком, але покарані будуть усі: від Януковича-Захарченка до того, хто "виконував" наказ і нелюдяно натискав на гашетку по мирних людях", - написав Арсен Аваков.