Глави МЗС "нормандської четвірки" домовилися про підтримку місії ОБСЄ на Донбасі

Глави МЗС "нормандської четвірки" під час сьогоднішньої зустрічі в Парижі домовилися про підтримку місії ОБСЄ на Донбасі

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пишуть РІА "Новости".

"Ми змогли домовитися з приводу кількох технічних аспектів, включаючи важливі аспекти про те, як підтримати місію ОБСЄ, про те, як посилити можливості цієї місії, звичайно ж, підтримуючи перемир'я і відведення військ", - сказав Клімкін.

Разом з тим, він повідомив, що на зустрічі не було прийнято "політичного рішення про те, як ставитися до того, що сталося в Дебальцевому".

У свою чергу, глава МЗС Франції Лоран Фабіус поінформував, що сторони знову закликали до повного дотримання мінських угод.

"Ми - глави МЗС Франції, Німеччини, Росії та України - закликаємо до суворого дотримання всіх положень мінських угод, що включають режим припинення вогню і відведення важкого озброєння", - сказав Фабіус.

Нагадаємо, сьогодні у Парижі розпочалися переговори глав МЗС у "нормандському форматі" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Зокрема, планувалось розглянути питання щодо доступу спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ до зони конфлікту.

У ЗМІ повідомлялось, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров залишив переговори.