Коболєв: У Брюсселі найближчим днями розглянуть питання невиконання "Газпромом" своїх зобов'язань

У НАК "Нафтогаз України" висловлюють обережний оптимізм щодо наступних переговорів у форматі ЄС - Газпром - Нафтогаз, хоча й не виключають проблем

Про це сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі "5-го каналу", передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Левову долю газу ми отримуємо з європейського напряму, запаси газу в українських підземних сховищах перевищують 8 куб. м... Ми очікуємо певних проблем, але, зважаючи на час, на ситуацію, у нас є обережний оптимізм, що ми зможемо знайти коректне рішення", - зазначив Коболєв.

Він повідомив, що у найближчі дні можуть пройти тристоронні термінові переговори в Брюсселі з питань невиконання "Газпромом" заявки України на постачання газу.

При цьому Коболєв додав: якщо компроміс не буде знайдено, розпочнуться судові розгляди, які матимуть фінансові наслідки для "Газпрому".

Водночас він висловив сподівання, що "Газпром" поставить увесь обсяг газу, який Україна передплатила згідно з контрактом.

Нагадаємо, вчора у "Нафтогазі" заявили, що Росія порушила контракт і зменшила постачання газу до України. Сьогодні у компанії заявили, що "Нафтогаз" не буде здійснювати додаткову передплату за поставки російського газу, поки не отримає достатньої впевненості в дотриманні контракту і Брюссельського тристороннього протоколу з боку "Газпрому".