Порошенко домовився з ОАЄ про постачання Україні озброєння та військової техніки, - Геращенко

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з наслідним принцом емірату Абу Дабі, заступником Верховного Головнокомандувача Об'єднаних Арабських Еміратів, генерал полковником Муххамедом бен Заїдом аль Нагаяном

Про це написав на своїй сторінці у "Фейсбуці" народний депутат Антон Геращенко, повідомляє Еспресо.TV

"У ході зустрічі досягнуто домовленостей про співпрацю з Об'єднаними Арабськими Еміратами в області поставок Україною певних видів озброєння і військової техніки. Види і обсяги поставок, як Ви самі розумієте, розголошенню у Фейсбуці не підлягають", - повідомив нардеп.

Геращенко відзначив, що араби на відміну від європейців і американців не боятися погроз Путіна про розв'язання третьої світової війни у ​​разі поставок Україною озброєнь і військової техніки.

"У них до того ж Путіна мабуть є свої рахунки за зниження цін на нафту майже в два рази і загально світову нестабільність заважає довгостроковому розвитку ОАЕ. Так що це буде їхня маленька помста", - додав народний депутат.

Разом з тим прес-служба президента України повідомила, що Порошенко провів в Абу-Дабі зустріч з прем’єр-міністром Об’єднаних Арабських Еміратів Мухамедом бін Рашид Аль-Мактумом.

Співрозмовники домовились про посилення співпраці між двома країнами, зокрема у сфері енергетики, оборони та сільського господарства.

«Ми створюємо сприятливі умови для ваших інвестицій», — сказав глава Української держави під час зустрічі.

Прем’єр-міністр ОАЕ у свою чергу відзначив, що відносини між двома країнами перебувають на хорошому рівні.

Президент доручив Кабінету міністрів активізувати співпрацю між Україною та Об’єднаними Арабськими Еміратами в рамках двосторонньої міждержавної комісії.

Петро Порошенко також запросив Мухамеда бін Рашид Аль-Мактума відвідати України з візитом у зручний для нього час.