"Нафтогаз" відмовився вносити передоплату "Газпрому"

"Нафтогаз" не буде здійснювати додаткову передплату за поставки російського газу, поки не отримає достатньої впевненості в дотриманні контракту і Брюссельського тристороннього протоколу з боку "Газпрому"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу НАКу.

"Вже протягом двох днів Газпром не виконує заявки української сторони на поставку оплаченого газу в рамках контрактних умов. Зокрема, Газпром був зобов'язаний поставити по 114 млн куб. м 22 і 23 лютого 2015 р., але поставив за фактом тільки 47 і 39 млн куб. м відповідно", - йдеться в повідомленні.

Також в "Нафтогазі" зазначають, що "Газпром" не надав жодних пояснень щодо порушення своїх контрактних зобов'язань. "Нафтогаз очікує офіційних пояснень від російської сторони".

Нагадаємо, вчора у "Нафтогазі" заявили, що Росія порушила контракт і зменшила постачання газу до України.

Також російська газета "Комерсант" сьогодні написала, що "Газпром" знайшов спосіб примусити Україну заплатити за російський газ, що поставляється з 19 лютого терористичним "республікам" "ДНР" і "ЛНР".

Пізніше голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що відсутність оплати Україною поставок російського газу призведе до повного їх припинення вже за два дні.