Сікорський: Захоплення Маріуполя означатиме кінець перемир’я

Якщо Росія наважиться захопити Маріуполь, це означатиме смерть "перемир’я". Після цього Захід повинен бути надати Україні зброю для свого захисту

Про це в ефірі телеканалу TVP2 заявив маршал польського Сейму Радослав Сікорський, повідомляє Еспресо.TV.

"Захоплення Росією Маріуполя означало б смерть перемир’я. Потрібно буде допомогти жертві оборонятися, тобто надати зброю",- заявив Сікорський.

При цьому, на його думку, Путін "програв в Україні".

“Він здійснив аншлюс Криму, але спрямував проти себе молодий український націоналізм. Це означає: якщо він бажатиме піти далі, то зустріне зростаючий опір”,- наголосив маршал Сейму. Він додав, що це також має бути “кінцевим психологічним бар’єром” на Заході щодо допомоги українцям.

Сікорський зазначив, що планом "А" для Росії було утримання України у своїй сфері впливу, а план “Б” полягав у створенні "Новоросії".

"Сьогодні Москва має набагато менше, ніж на це сподівалася",- констатував польський політик.

Він зауважив, що Захід постійно спізнювався з введенням санкцій проти Москви. На його думку, вони були б більш ефективними, якщо б їх ввели відразу після початку агресії Росії в Україні.

Сікорський підкреслив, що Україні зараз дуже складно, оскільки вона повинна здійснювати реформи одночасно з бойовоми діями. 

"Але без реформ Україна не отримає чергового траншу допомоги від Заходу",- констатував він.