УЄФА покарає російський клуб за фінансові махінації

Футбольний клуб "Краснодар" може бути покараний за порушення правил фінансового фейр-плей

Про це пише італійський портал Football Italia, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

У вересні 2014 року комітет з фінансового контролю Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відкрив розслідування щодо семи клубів - "Монако" (AS Monaco), що виступає в чемпіонаті Франції, "Роми" (AS Roma - Італія), "Бешикташа" (SK Besiktas - Туреччина), "Інтера" (FC Internazionale - Італія), "Краснодара" (Росія), "Ліверпуля" (Liverpool FC - Англія) і "Спортинга" (Sporting Clube de Portugal - Португалія).

Повідомляється, що УЄФА опублікує інформацію про проведене розслідування протягом декількох тижнів. Як покарання клуби можуть не отримати належні їм призові за участь у єврокубках до усунення порушень.

Проект фінансового fair play був затверджений виконавчим комітетом УЄФА у вересні 2009 року. Нові економічні правила для європейських футбольних клубів набрали чинності з сезону-2014/15. Згідно з правилами фінансового fair play, клуби не можуть витрачати на купівлю футболістів більше, ніж вони заробляють.

Раніше УЄФА оштрафував санкт-петербурзький "Зеніт" (€ 12 млн), казанський "Рубін" (€ 6 млн) і махачкалінський "Анжі" (€ 2 млн) за недотримання правил фінансового fair play. Найбільш жорстке покарання понесли англійський "Манчестер Сіті" (Manchester City FC) і французький ПСЖ (FC Paris Saint-Germain), кожен з яких був оштрафований на € 60 млн.