В окупованому Криму в аптеках бракує найпростіших ліків

Кримчани скаржаться, що не можуть купити в аптеках півострова необхідні ліки

У багатьох аптеках немає противірусних препаратів і спирту, а замість спиртових настоянок фармацевти пропонують косметичні спиртові лосьйони на основі трав, передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим.Реалії".

Відсутні також деякі види седативних препаратів. Причому немає не тільки тих, що завозилися раніше з материкової України, ліків, а і їхніх російських аналогів.

"Чоловік днями в аптеці забрав останню упаковку противірусного для дитини. Сказали, це ще старі запаси. Аналогів ніяких поки немає ", - розповіла мешканка Керчі.

Деякі пенсіонери зізнаються: побоюючись залишитися зовсім без ліків, запаслися "серцевими" та антигіпертензивними таблетками як мінімум на місяць вперед. Багато хто спеціально шукав в аптеках препарати з тих, які поставлялися ще з українського материка: за чутками, вони ефективніші ліцензованих у Росії.

Лікарі тим часом стали попереджати про можливі випадки підробки ліків, що поставляються в Крим.

Самі ліки, тим часом, значно подорожчали. Деяким категоріям пільговиків (інвалідам 1-2 груп, ветеранам війни та учасникам бойових дій), в держаптеки "Крим-фармація" почали видавати безкоштовні препарати за рецептом лікаря. Однак, за повідомленнями деяких ЗМІ, якщо сума, виділена аптекам на ці цілі з республіканського бюджету закінчується, пільговикам потрібно буде чекати наступного місяця, щоб отримати ліки.

При цьому кримська влада раніше заявила, що для уникнення дефіциту готова організувати окрему поромну лінію і пропускати на переправу вантажівки з продовольством і ліками без черги.