83-річний радянський дисидент Файнберг приєднався до голодування Савченко

83-річний радянський дисидент Віктор Файнберг приєднався до голодування української льотчиці Надії Савченко, яку утримують у Росії

Про це Файнберг написав у своєму листі до Савченко, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"Я, як інші в’язні ГУЛАГу, так сильно відчуваю Вашу відчайдушну боротьбу самотужки проти нелюдської, такої, що втратила розум системи, що у думках і відчуттях ототожнюю себе з Вами. Колись нам довелося пройти через це випробування. І воно залишило глибокий відбиток у пам’яті душі і тіла. Ми пишаємося Вами, нашою прекрасною, сміливою, благородною сестрою по боротьбі за неподільну свободу. Одну на всіх", – йдеться у листі Віктора Файнберга.

"На знак братської солідарності приєднуюся до Вашого голодування. "Тряхнуть стариной!", – наголосив Файнберг.

Віктор Файнберг увійшов в історію через акцію протесту на Красній площі у 1968 році проти вторгнення СРСР у Чехословаччину. За цю акцію його відправили у спеціальну психіатричну лікарню, там він розпочав голодування, через що його годували примусово. Наразі Файнберг живе у Франції.

24 лютого Надія Савченко закликала підтримати її на акції 1 березня. Про це йдеться у її зверненні, оприлюдненому у Twitter її адвокатом Марком Фейгіним.

"Побажайте мені й Україні успіху в цьому нерівному бою своєю підтримкою в акції 1 березня 2015 року", – закликала Надія Савченко.