Moody's знизило рейтинги 11 російських регіонів

Рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги 11 російських регіонів, у тому числі Москви і Санкт-Петербурга

Про те, що Moody's знизило рейтинги російських регіонів, повідомляється на сайті рейтингового агентства, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Зниження загальноросійського рейтингу відбилося на зниженні рейтингів Москви, Санкт-Петербурга, Ханти-Мансійського автономного округу, Самарської області, Республіки Комі, Краснодарського краю, Красноярського краю, Бєлгородської області, Нижегородської області, Вологодської області та Республіки Мордовія. Крім російських регіонів, зниження рейтингу торкнулося двох міст - Краснодар і Волгоград, а також петербурзьке підприємство "Водоканал".

Зниження рейтингу російських регіонів передувало зниження суверенного рейтингу Росії та найбільших російських фінансових інститутів. У ніч на 21 лютого агентство знизило рейтинг Росії з рівня Baa3 до "сміттєвого" Ba1 з негативним прогнозом. Агентство пояснило такий крок збільшенням системних ризиків після ослаблення кредитного профілю Росії і очікувань рецесії у зв'язку з кризою в Україні і обвалом нафтових цін.

24 лютого Moody's знизило рейтинги найбільших російських банків.