ОБСЄ: Бойовики заважають місії виконувати свою роботу

Голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва стурбований перешкоджанням роботі місії ОБСЄ на сході України з боку сепаратистів

Про це йдеться у заяві Канерви,  поширеній у середу, передає Еспресо.TV з посиланням на "ВВС".

"Я глибоко стурбований незаконною продовжуваною відмовою сепаратистів гарантувати необмежений, безпечний доступ експертів ОБСЄ на місцях в Україні та їхнім порушенням Мінського пакету заходів", - зазначив Канерва.

"Ба-більше, я також стурбований явним небажанням Росії публічно наполягати, аби повстанці негайно надали спостерігачам доступ, зупинили усі порушення перемир'я і відвели усе важке озброєння", - додав він.

Канерва зазначив, що Росія "може зробити більше" у питанні розширення місії ОБСЄ.

За його словами, відмова посла Росії в ООН від підтримки розширення місії суперечить зусиллям міжнародної спільноти із забезпечення відведення важкого озброєння на Донбасі.

"Перешкода Росії того, щоб мати більше очей вздовж найбільш мінливого на сьогодні кордону в Європі, викликає занепокоєння, що ця місія (ОБСЄ - Ред.), у своїх вкрай обмежених можливостях, просто використовується як прикриття, поки сепаратисти отримують необхідну їм матеріальну підтримку", - йдеться у заяві.

Росія раніше послідовно заперечувала звинувачення у причетності до конфлікту на сході України й збройній підтримці сепаратистів.