Російський уряд видав постанову про економію на ЧС-2018

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову "Про зміни у програмі підготовки до проведення в Росії в 2018 році чемпіонату світу з футболу"

Відповідно до постанови, скорочується місткість стадіонів та кількість тренувальних арен, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Підписаною постановою змінюється місткість стадіонів, які будуть побудовані до чемпіонату в Калінінграді та Єкатеринбурзі, з 45 до 35 тис. Глядацьких місць. Ці зміни узгоджені Мінспортом Росії з Міжнародною федерацією футбольних асоціацій (ФІФА)", - йдеться в документі.

Крім того, програмою було передбачено будівництво та реконструкцію 48 майданчиків для тренувань. З ФІФА погоджено перелік з 37 таких тренувальних майданчиків. Таким чином, з програми виключені 10 майданчиків, а тренувальний майданчик в Нижньому Новгороді замінено на майданчик в Ростові-на-Дону.

Матчі ЧС-2018 відбудуться на 12 стадіонах в 11 містах Росії, включаючи Москву, Санкт-Петербург, Казань і Нижній Новгород. Обсяг бюджетного фінансування будівництва стадіонів до ЧС-2018, визначений в 2010 році, становить 300 млрд. руб. Проте координаційна рада програми підготовки до проведення чемпіонату світу під головуванням Ігоря Шувалова розглядає декілька варіантів оптимізації витрат.