У Франції вийшов новий номер Charlie Hebdo з карикатурами на Папу Римського

У Франції вийшов з друку новий номер політичного сатиричного тижневика Charlie Hebdo - другий після нападу терористів на редакцію, жертвами якого стали вісім провідних журналістів видання

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

На яскраво-червоній обкладинці видання зображена собака з номером Charlie Hebdo в зубах, яка тікає від ряду персонажів, яким додані риси тварин. У їх числі лідер французького Національного фронту Марін Ле Пен, зображена у вигляді бульдога, екс-президент країни Ніколя Саркозі в образі пуделя, чорний вовк з автоматом в зубах, який уособлює ісламістів, а також карикатурно зображений Папа Римський Франциск.
Внизу сторінки міститься напис: "Все починається знову".

На 16 сторінках нового номера - карикатури на колишнього голову Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана, який перебуває в даний час під судом у справі про сутенерство. Більшість журналістів тижневика знаходяться зараз під цілодобовою захистом поліції. У редакції Charlie Hebdo під час робочого дня чергують близько десятка поліцейських.

"Наш новий номер - це ще одна данина пам'яті загиблим, ще одна акція боротьби за свободу слова", - заявив представник редакції Патрік Пейу. "Загиблі - з нами, і вони кажуть нам: "Продовжуйте", - підкреслив він.
Новий випуск щотижневого видання буде розповсюджений в кількості 2,5 млн примірників.