У Лисичанську обшукали квартиру сепаратистки, яка минулого року "керувала" містом за вказівкою терористів

Співробітники УБОЗ ГУ МВСУ провели санкціонований обшук у екс-секретаря Лисичанської міськради Тетяни Віннік за місцем її проживання

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Наш Лисичанськ".

"23.02.2015 року о 13:00 надійшла інформація про те, що співробітниками УБОЗ ГУ МВСУ було проведенино санкціонований обшук за місцем проживання в м. Лисичанську громадянки Т.А. Віннік", - йдеться в повідомленні.

При цьому було вилучено речові докази: детонатор, 1,2 кг амоніту, а також документація, що має відношення до проведення незаконного "референдуму" у місті Лисичанськ і символіка "ЛНР" (георгіївські стрічки, нашивки на одяг у вигляді прапора з написом: "Новоросія").

Нагадаємо,  Служба безпеки України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього секретаря Лисичанської міської ради Віннік за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України.

Віннік - член Компартії України, була в числі організаторів проведення в Лисичанську так званого "референдуму" зі створення "Луганської народної республіки".

29 травня 2014 року під тиском озброєних бойовиків депутати обрали лідера місцевого осередку КПУ Тетяну Віннік секретарем Лисичанської міської ради.(За відсутності міського голови, якого було обрано народним депутатом України, секретар міськради фактично виконував обов’язки мера Лисичанська). До того часу терористи захопили в місті будівлі СБУ, МВС і віськкомату, а сам штаб бойовиків, нібито, знаходився в будівлі міської організації КПУ.

Через контрольовані місцеві ЗМІ "новоспечена градоначальниця" зверталася до жителів із закликами про підтримку "ЛНР" і терористичного угрупування Олексія Мозгового. 

Досудове розслідування триває. Їй загрожує до 5 років позбавлення волі.