У російських військових у зоні АТО "поцупили" надсекретний комплекс з перехоплення безпілотників

Під Ровеньками Луганської області "загубився" новітній комплекс секретного зв'язку Росії "Вега"

Про це в своєму блозі написав Олег Ярчук, повідомляє Еспресо.TV.

"Заходи з пошуку відомого комплекса секретного зв’язку "Вега" проводяться підрозділами в/ч 35690 (Центр спеціального призначення ФСБ Росії) результату поки що не дали. Ситуація ускладнюється наявністю в районі пошуків декількох диверсійно-розвідувальних груп невідомого походження", - повідомив подробиці Ярчук. 

Стало відомо блогеру, що під-час пошуку, у бойовому зіткненні російські військові втратили трьох спецназівця ФСБ РФ.

"При виконанні поставлених завдань втрачено зв'язок з кінологічної групою в/ч 35690, яка здійснювала зоноване обстеження зони оточення. Обставини уточнюються. У зоні пошуку спостерігається масове застосування фрагментарного мінування площі. В результаті попадання на мінне поле спеціальна група в/ч 90091 (54-й центр підготовки розвідувальних підрозділів, Владикавказ) маємо "200" - 2, "300" - 1", - написав блогер.

За даним Ярчука, установку "Вега" не виявлено й ​​досі. 

"Пошуковими групами знайдено труп, імовірно, одного з операторів цієї установки. Дивно те, що ті, хто захопив (вкрав, сховав?) знали про існування і змогли відключити систему радарного позиціювання, за якою установку можна легко виявити ", - написав блогер.

"Об'єкт "Вега" - це мобільна установка ретрансляції закритих шифрованих каналів зв'язку в умовах активного радіоелектронного протіводейсвія. Зовні - це броньований кунг на шасі КАМАЗу, малопримітного в загальній колоні. Єдина відмінна риса - напівсферична антена на передній частині кунга.

Новітня розробка Росії, ще не надійшла на озброєння. На Донбас була переправлена ​​тиждень тому для тестування роботи в бойових умовах, при активному використанні засобів РЕБ.