Бійці Нацгвардії про вихід з Дебальцевого: Це не було заплановано

Бійці Національної гвардії України розповіли подробиці виходу українських підрозділів з Дебальцівського плацдарму

Свої історії вони озвучили в ефірі "Вечірнього телеекспресу" на Еспресо.TV.

"Ми не базувалися саме в Дебальцевому. Ми базувалися на околицях Дебальцевого. Завдання нашого підрозділу на момент ротації несло характер агресивного, тому що ми були на зачистках, на штурмах Вуглегірська, Чорнухіного, також прикривали вивід наших військ з Дебальцевого", - почав свою розповідь нацгвардієць "Фелікс".

"Ми воюємо з 27 травня, але ця ротація була найважча… як психологічно, так і фізично", - сказав він і висловив думку, що вихід військових з Дебальцевого не був запланованою операцією Генштабу.

"Коли ти бачиш дорослих чоловіків по 40-45 років, виходячи полями пішки, ридаючи як діти, обірвані, поранені, то я не вважаю, що це був плановий вивід військ.

Там цілеспрямовано знищували людей: стріляли в тентовані вантажівки з військовими, а не в бронетехніку, як це робиться зазвичай на війні, бо це є першим завданням – важку техніку збити", - повідомив "Фелікс".  

На думку іншого нацгвардійця "Бєса", якщо вихід українських військ з Дебальцевського плацдарму і був запланований, то пізно.

"Це відведення військ з Дебальцевого було пізно заплановано. Якщо б це зробили хоча б на пару днів раніше, тоді б і людей менше постраждало і техніку нормально вивели. А так – це на межі катастрофи було", - зазначив він.