Брідлав: З Росії на Донбас було передано понад тисячу одиниць військової техніки

Конфлікт, який розв'язала Російська Федерація на сході України - це не тимчасове явище, яке сьогодні має глобальний характер

Це зазначив головнокомандувач союзними силами НАТО в Європі американський генерал Філіп Брідлав після слухань у Палаті представників США в середу, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"У порівнянні лише з минулим роком, Європа стикається з зовсім іншим та набагато більш складним середовищем безпеки. Це глобальний, а не регіональний виклик, який має стійкий, не тимчасовий характер", - наголосив генерал.

Він зауважив, що сьогодні існують дуже переконливі докази того, що російська артилерія перетнула кордон східної України на початкових етапах конфлікту, що було передано понад тисячу одиниць російської військової техніки на територію України, в тому числі танки, бронетранспортери, важку артилерію, іншу військову техніку.

"Вони були використані на лініях фронту проти українських сил", - наголосив Брідлав.

Він підкреслив, що ці дії ніяк не допомагають відновленню нормальних відносин.

"Дії означають набагато більше, ніж слова. І те, що ми бачимо в зоні конфлікту, є реваншизмом Росії, яка не грає за міжнародними правилами та не дотримується норм. Її діяльність дестабілізує сусідні держави в регіоні в цілому, і, як я вже згадував, має глобальний вплив", - зауважив генерал.