Чеські художники прикували себе до огорожі посольства Росії на знак протесту проти путінської агресії в Україні

Активісти арт-групи oMen оголились до поясу та прикували себе до огорожі посольства Росії в Чехії

В середу вдень кілька активістів арт-групи oMen прикували себе наручниками до огорожі посольства Росії в Празі. Як повідомив прес-секретар президії поліції ЧР Давид Шон, активістів було п'ять, прибулий поліцейський патруль "відкував" їх і доставив до найближчої поліцейської дільниці, пише радіо.cz.

Прес-секретар oMen Якуб Яреш, у свою чергу, сказав, що групу oMen представляло сім чоловік. Перш ніж прикувати себе наручниками, вони повісили на огорожу кілька транспарантів антиросійського змісту чеською та російською мовами. На одному з них було написано: "Путін-Вождь-Тюремник-Вбивця!".

Також громадські активісти передали лист послу Російської Федерації в Празі Сергію Кисельову із закликом зупинити насильство, яке чиниться Росією в Україні.

Представники oMen оголилися зверху до пояса, а на їхніх тілах були намальовані українські прапори.

Група oMen стала відома в жовтні минулого року, коли два її учасника практично зірвали прес-конференцію прем'єр-міністра Чехії Богуслава Соботки, теж роздягнувшись до пояса. При цьому вони викрикували гасла, закликаючи голову уряду захищати демократію і не допомагати Путіну. Арт-група oMen ставить себе в один ряд з українськими феміністками Femen, які також під час своїх акцій оголюються до пояса.