Денисенко про продуктову паніку: Перед нами розігрується комедія

Продуктова паніка, яка виникла в Україні внаслідок обвалу гривні, є стандартною реакцією суспільства на подібні виклики

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко.

"Це стандартна реакція будь-якого суспільства на подібні виклики. Якщо зарплата  знецінилася протягом одного місяця в 2-2,5 рази, а ціни ростуть і всі прекрасно розуміють, що  протягом наступних двох-трьох тижнів ціни збільшаться, це нормальна реакція будь-якої людини", - вважає Денисенко.

Говорячи про панічні настрої в суспільстві, він вважає, що в Україні розігрується комедія. "Я хотів би нагадати слова відомого письменника Ліона Фейтфангера, який у своїй крижці "Успіх" свого часу сказав, що якщо вам потрібно тримати людей в напрузі  спочатку треба збільшити кількість роботи і зменшити зарплати, а потім ще раз зменшити зарплати і збільшити роботу, а потім зарплату не чіпати, але зменшити кількість роботи, і вони будуть щасливими. Перед нами розігрується ця сама історія", - вважає нардеп.

Враховуючи нинішню ситуацію, на його думку доцільніше було б не скуповувати продукти у великих кількості, а почекати кілька днів, максимум до середини наступного тижня, і подивитися, чи зможе керівництво Нацбанку утримати курс гривні.

Нагадаємо, вчора в ЗМІ повідомлялось, що деякі супармаркети в Києві обмежили продаж деяких продуктів харчування в одні руки.