Депутати Держдуми від "Справедливої Росії" хочуть скасувати путінське продуктове ембарго

Депутати Держдуми від "Справедливої ​​Росії" внесли на розгляд Держдуми законопроект, який оскаржує продуктове ембарго в Росії

Авторами документа виступили Валерій Зубов, Сергій Петров, Сергій Доронін, Михайло Сердюк і Дмитро Гудков, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.ru.

На думку депутатів, заборона на поставки продуктів суперечить пункту 1 статті 34 Конституції Російської Федерації, згідно з якою "кожен має право на вільне використання своїх здібностей і майна для підприємницької та іншої не забороненої законом економічної діяльності". Крім того, вони вважають, що заходи ембарго є неефективними і викликали необґрунтоване зростання цін на продукти.

"Заборона на ввезення доброякісних, безпечних для здоров'я громадян продуктів призвела до обмеження конституційного права російських підприємств на економічну діяльність, оскільки для багатьох підприємств не існує економічно розумної альтернативи тій сировині, на використанні якого побудовані їх технологічні цикли", - йдеться в документі.