Геращенко запевняє, що бойовиків, які організували теракт у Харкові, не обміняють

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що розробить та внесе проект постанови Верховної Ради про заборону обміну терористів, "які вчинили вбивчі терористичні акти"

Про це народний депутат написав у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Сьогодні в Харкові були затримані особи, які безпосередньо організували терористичний акт в результаті якого загинуло четверо харків'ян, у тому числі підліток у віці 15 років і юнак 18 років.
По соціальних мережах розганяють неправдиву інформацію про те, що нібито цих негідників збираються випустити або обміняти на наших військовополонених. Інші пишуть, що спіймали не реальних злочинців, а "стрілочників".

Знаючи об'єктивну інформацію у цій справі, повідомляю наступне:

1. Затримано осіб, які безпосередньо організували і реалізували цей кривавий терористичний акт.

2. Троє осіб, які є безпосередніми організаторами і виконавцями терористичного акту, затримані у відповідності зі ст. 208 КПК на троє діб, а завтра вранці слідчий СБУ проситиме суд розмістити їх під арешт.

3. Я, як народний депутат, відповідально заявляю про те, що я, разом з іншими розсудливими депутатами, буду домагатися того, щоб особи, які вчинили терористичні акти, що спричинили загибель українців, не підлягали обміну на наших військовополонених за жодних умов!", - розповів Геращенко.

За його словами, ним буде розроблена відповідна постанова.

"Для цього найближчим часом мною буде розроблений і внесений проект постанови Верховної Ради про заборону обміну терористів, які вчинили вбивчі терористичні акти. Також вважаю, що судді у справах про терористичні вбивства повинні виносити максимально можливі жорсткі вироки - довічне позбавлення волі для тих, хто не буде застрелений при затриманні. Інакше, ми не зупинимо потік терористичних вбивств ніколи!", - пояснив народний депутат.

Нагадаємо, сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив про затримання організаторів теракту у Харкові.

Нагадаємо, 22 лютого близько 13:20 у Харкові під час мирної ходи активістів Євромайдану та патріотично налаштованих громадян стався вибух. Внаслідок вибуху загинуло четверо людей.

Того ж дня працівники СБУ затримали чотирьох осіб, які могли бути причетні до  вибуху в Харкові.