"Аль-Каїда" планувала теракти в Росії

Терористична організація "Аль-Каїда" планувала теракти в Росії

Такі дані містяться в документах Усами бен Ладена, які були вилучені в Пакистані після його ліквідації, пише РБК з посиланням на BBC News.

Дані, що містяться в документі, були озвучені під час суду над підозрюваними в причетності до тероризму Абід Насира в США. У звіті говориться про плани здійснити теракти в Росії, Великій Британії та інших європейських країнах.

За інформацією Associated Press, в документі йдеться про намір відправити в Росію кілька бойовиків для проведення атак на посольство США або газопровід. Терористів також цікавили "кілька цілей" в Британії. Коли було відправлено цей лист, не уточнюється.

Британська розвідка MI5 затримала Абіда Насира в торговому центрі Манчестера в 2009 році. У 2010 році він був екстрадований до США. Насир заперечує свою причетність до терористичних угруповань. Усама бен Ладен був убитий 2 травня 2011 року під час операції спецназу Військово-морського флоту США. Їм вдалося захопити вілли в місті Абботтабад (50 км від Ісламабаду). Терорист помер від трьох вогнепальних поранень в голову і груди.