Савченко Джемілєву: Ви - мій приклад, голодуватиму, скільки буде треба

Надія Савченко відповіла Мустафі Джемілєву на його заклик припинити голодування, але протестне голодування не припинила

Лист льотчиці опубліковано на офіційній сторінці Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"І здавалося б: тільки вільні татари і вільні українці почали вільно дихати на своїй землі, як знову наша свобода і вибір свого життєвого шляху ущемили самолюбне его "Кремля"!

Але не по зубах кістка! Подавляться! І не однією мною, а всім моїм народом!", - відповіла Савченко Джемілєву.

Льотчиця нагадала, що свого часу лідер кримськотатарського народу витримав 303 дні голодування заради свого народу, тому вона має достойний приклад для наслідування.

"У мене є достойний приклад – це Ви! Я ще не так довго голодую, але витримає стільки, скільки буде потрібно, щоб і мій народ мав право бути українцями на Українській Землі; жити правдиво, чесно і по совісті; самим вирішувати свою долю! 

Україна переможе! Я вірю!", - написала Надія Савченко.

Нагадаємо, раніше лідер кримськотатарського народу, дисидент, правозахисник Мустафа Джемілєв звернувся до української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває у російській в'язниці, з проханням припинити голодування.

13 грудня 2014 Савченко оголосила голодування і продовжує його досі. 29 січня її перевели в медсанчастину. Савченко голодує уже 75 днів. Нещодавно вона відмовилася від ін'єкцій глюкози.

Зазначимо, у Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року її взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам.

За даними захисту, вона не могла бути причетна до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їх смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи - про незаконний перетин кордону.