Сон тривалістю понад 8 годин може збільшити ризик інсульту та спричинити діабет, - дослідження

Вчені виявили, що надмірний сон може викликати низку захворювань

Ніжитися в ліжку у вихідні – одна з найбільших насолод, однак, вчені виявили, що це може буде небезпечним для здоров'я, пише The Daily Mail.

Сон протягом тривалого часу (понад 8 годин) може збільшити ризик інсульту, особливо в жіно, яким вже виповнилося 63 роки. Ті, хто сплять більше ніж 8 годин, мають в 4 рази більше шансів на інсульт. Але головним є дотримання режиму сну – регулярно спати однакову кількість годин.

Британські вчені протягом дев'яти років спостерігали за 10 тис. респондентів, вони опитали їх, скільки в середньому вони сплять та повторили запитання через 4 роки. 346 осіб постраждали від інсульту. Вчені помітили, що надмірний сон погано впливає на здоров'я.

Дослідники порівняли результати попередніх досліджень за участю понад півмільйона людей з семи країн. Вони підтвердили зв'язок між сном протягом тривалого часу і інсультом.

Лікар Мадіна Кара також зауважила, що раніше надмірний сон пов'язували з безліччю проблем зі здоров'ям, включаючи діабет і ожиріння. "Результати цього останнього дослідження дозволяють припустити, що звичка спати по-довше може бути ознакою того, що в людини є підвищений ризик інсульту, особливо це стосується літніх людей", - додала Мадіна Кара.

Вона також зазначила: інсульт спричинює і куріння, недостатня кількість фізичної активності, підвищений кров’яний тиск.